torsdag 7 oktober 2010

Senaste nytt från Tromsö

Enligt rapport från Andreas igår hade en en stor flundra gått förlorad. Det började med några riktigt rejäla hugg ca 5 meter från botten och sen höll fisken på slita spöt ur händerna på honom. På några sekunder drogs 45 meter lina ut från Daiwa Ishidai rullen (har digital linräknare så det är inte höftade siffror) och sen gick 78 pounds linan av. Fisken rusade med linan under båten så linvinkeln kan ha blivit extra ofördelaktig och det kan ha varit stjärtrörelserna som nötte av linan, bara en teori, vi lär aldrig få veta. Linan gick tydligen av ca en meter från tafsen. Kraftigt inställd broms samt broms med tummen allt vad som gick berörde inte ens fisken........ Till och med linan på rullen drogs ihop så han fick mata ut ca 100 meter lina efteråt för att packa om den spå spolen. Hoppas de har bättre lycka idag.

Kör hårt grabbar.

tisdag 5 oktober 2010

Hälleflundrafiske 2010



Här är ett ihopklipp av lite olika drillningar under senaste resan till Norge.

Ikväll bär det av mot Tromsö

Ja då var det dag igen för fiske men nu för andra halvan av Team Småsej. Det är de hälleflundratäta vattnen i Tromsötrakten som ska få bekänna färg igen.

måndag 4 oktober 2010

Lowrance HDS 10 på väg




Bara några dagar bort innan ett Lowrance HDS 10 anländer med posten. Lodet/plottern kommer sitta i Buster L båten vi använder i Norge. Kommer bli grymt fiska med detta lod.......