måndag 29 november 2010

Idag kom Sunline PE jigger linan:)

Alltid kul när nya fiskegrejer kommer med posten. Den känns lite tunnare än sufix linan som sitter på rullen idag. Den verkar också väldigt jämnt rund. Dragtester och lite mer utförliga omdömen återkommer vi med så fort som möjligt. Bra med multicolor lina så ser man enkelt hur mycket lina som går på PE3 rullen.

Det tar sig med det nya Synitspöt
















Nu börjar det likna nåt, blev till sist att jag valde det röda rullfästet då jag tyckte det ändå blev nog med silver i splitgreppet samt att rullens fot inte är lika silverfärg som rullfästet. Blir riktigt bra hur som helst och hade nog gått lika bra med vilket rullfäste som. Ska bli grymt att testa det!

fredag 19 november 2010

JM-rullen har kommit!


Så låg då äntligen avin i brevlådan :) Snabbt ner till posten och hämta rullen och lika snabbt hem för att byta t-handtag från det svarta som sitter original till ett rött för att matcha Synitspöt bättre haha. Snacka om i-landsproblem.

Rulle känns i alla fall väldigt solid och det enda jag kan irritera mig lite på är ett (lågt) knarrande ljud när man vevar. Detta beror på att Jigging Master har, för att få en rulle som ska klara brutala påslag och hård belastning, satt in dubbla låsklackar (dual docking system) samt ett envägslager för att backspärren ska bli så tålig som möjligt. Det normala är att det bara sitter ett envägslager som fyller denna funktion, dvs lagret går bara runt åt ena hållet (framåt). Det händer att detta lager inte pallar trycket utan går sönder. Vad jag vet är JM ensamna om den lösningen.

Nu hoppas jag bara spöt inte är så långt borta så man får klämma på kombinationen innan det är dags för fiske igen framåt mars/april :)


//Kylan

måndag 15 november 2010

Synit Venom v350ft spö


Som nämnts tidigare så väntas ett handbyggt spö att matcha till JM pe5 rullen. Nu är kevlaren i klingan infärgad till rödsvart och lackad och det är dags att välja rullfäste. Alternativen är rött eller silver (se bild). Har lite svårt att bestämma mig. Dalle lutar åt det i silver med röda muttrar medan jag kanske faller över åt det röda med silvermuttrar.


Kommentera gärna vilket ni tror kommer se bäst ut! :)

torsdag 11 november 2010

Ny hällerulle, Jigging Master PE5!


Jaha ja, då sitter man i väntans tider igen såsom team småsejs medlemmar ofta gör hehe. Denna gång är det en Jigging Master PE5 rulle som är på ingång samt linan som Dalle nämner nedan. Dalle har ju kört spakbromsad rulle ganska länge nu i form av en Accurate tidigare och nu JM PE3 och bromsegenskaperna är ju överlägsna de stjärnbromsade.


Utan att överdriva kan jag nog säga att både jag och Dalle har gjort våldsamt med timmar i analysträsket och vi har kommit fram till att JM-rullarna håller måttet på alla plan, inte minst rent kosmetiskt.


Denna rulle kommer uteslutande att användas för hälleflundrafiske så det blir grov lina och relativt stadigt spö. Jag har nämligen beställt ett handbyggt jiggingspö med Synit Venom v350 klinga :). Mer om detta senare....

Ny lina på ingående, Sunline PE Jigger PE 6



Detta med fiskelinor verkar vara ett outtömligt ämne. Då varken linornas angivna grovlek eller hållfasthet går att lita på får man göra mycket efterforskning på egen hand. Vi har gjort många dragtester och kommit fram till att linorna håller långt ifrån vad de är specificerade till. Nu ska vi prova en ny lina till hälleflundrafisket som enligt många erfarna blue water fiskare ska hålla mycket hög klass. Den ska hålla jämn kvalitet och vara relativt tunn i förhållande till hållbarheten. Sen är den flerfärgad som ju en riktig havsfiskelina ska vara.

Den här linan hamnar på Jigging Master PE 3 rullen

Mer rapport om hållfasthet och allmänna intryck kommer vid senare tillfälle.

onsdag 10 november 2010

Hälleflundra 148cm, C&R. Tromsö oktober 2010.

Del 1


Del 2


Mer om hur allt gick till kommer senare. Synd på Catana spöt som med sin järnspettsaktion inte visar vilken kraft det är i denna fisk.

tisdag 9 november 2010

Red Ed, ny hälleflundrajigg



En ny mycket spännande jigg från www.kineticfishing.com kommer till 2011 säsongen. Uer är en vanlig födofisk för hälleflundran och denna jigg imiterar ju verkligen en sådan på ett bra sätt. Ska bli spännande att testa den:)

Bilder nya Saltiga 5000

Här finns det lite bilder på nya saltigan, tydligen den första som kom till USA

www.360tuna.com