torsdag 30 december 2010

Nya speedjiggar för torsk och sej på ingående!


Nu väntar vi på ett roligt paket med speedpilkar modell Hots Keitan. En ruskigt effektiv metallpilk för sej och torsk (vi har även fått några hälleflundror på de) som vi testat under några säsonger och som vi tycker är överlägsen att fiska med samt enorm slitstyrka (Lacken sitter VÄLDIGT bra). Väger bara 180gr men pga sin konstruktion sjunker väldigt snabbt och rör sig suveränt vid nedsläpp och invevning. Kommer riggad med en enkelkrok högst upp a la tonfiske. Minskar risken att fastna i botten också. Mer info senare

Eventuellt kommer vi sälja en del av de om nån är intresserad

tisdag 21 december 2010

Synit Venom v350, deepshot 150 anlänt! :)







För några dagar sen dök de då upp, spöna jag beställt för ett bra tag sen. Men den som väntar på nåt gott......För er som inte uppmärksammat detta så är det två spön som jag gått och väntat på. Ett Synit Venom 350g som är handbyggt av en kille från USA som heter Kevin Knox. Han är enormt duktig och man får följa själva bygget med bilder och via mail. Bygger helt och hållet efter vad man vill ha för komponenter. Spöt då...ja det är det mest välgjorda jag då sett iaf.






Andra spöt är också ett Synit men med deras deepshotklinga som bas. Det är också byggt av Synit själva och är ett lite mjukare spö med beteckningen 150g. Ruskigt fint spö med Matagi lackerat rullfäste bland annat. Tanken med det spöt är vårfisket efter torsk och sej då man kan få riktigt stora exemplar.



Gemensamt för Synitspöna är att de är fjäderlätta! Måste även där säga att hittills är det vassaste spöna jag känt på i havsfiskesammanhang men då är ju den viktigaste biten kvar....nämligen fisket, hahaha.



Lägger in två bilder men det kommer mer senare när jag skaffat ny kamera. Dessa är tyvärr tagna med mobilen. Rullarna är Daiwa Ryoga bay jigging och Jigging Master PE5